CHEESECAKE ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ

Όπως το λέει και η λέξη το cheesecake είναι ένα κέικ με τυρί. Στην κανονική εκδοχή του ψήνεται και είναι επίσης γνωστό σαν New York Cheesecake. Σήμερα θα σας δείξω την καλοκαιρινή, πιο ανάλαφρη μορφή του, η οποία δεν θέλει φούρνο αλλά ψυγείο. Η συγκεκριμένη εκδοχή περιλαμβάνει βύσσινα ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί στους συνδυασμούς γεύσεων που μπορείτε να κάνετε. Το ξύσμα λεμονιού στη βάση-μπισκότο δίνει την έξτρα σπιρτάδα που χρειάζεται το βύσσινο και απογειώνει τη γεύση του γλυκού. Ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.




ΥΛΙΚΑ (για φόρμα 20 εκ.)

150 γραμ. μπισκότα digestive
70 γραμ. βούτυρο
400 γραμ. τυρί κρέμα
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
40 γραμ. άχνη ζάχαρη
1 κονσέρβα βύσσινα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε αλέθοντας τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο και σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Στρώνετε τη βάση από τη φόρμα σας με το μπισκότο φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Όση ώρα περιμένετε, φτιάχνετε τη γέμιση. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα να μαλακώσει με τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη και έπειτα το αδειάζετε σε ένα άλλο μπολ. Τώρα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα και έπειτα τα απλώνετε πάνω από το μπισκότο. Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει.

Παράλληλα, ρίχνετε το σιρόπι της κομπόστας από τα βύσσινα σε ένα κατσαρολάκι, διαλύετε το κορν φλάουρ και το ζεσταίνετε, ανακατεύοντας συνεχώς,  μέχρι να βράσει και να δέσει. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τα βύσσινα. Ανακατεύετε και το αφήνετε να ρίξει τη θερμοκρασία του πριν το ρίξετε στο γλυκό σας. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή ένα ολόκληρο βράδυ, το ξεφορμάρετε και είστε έτοιμοι να το απολαύσετε.





Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου