ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ

Σάββατο βράδυ, κοντά  11, και ήθελα να φάω ένα γλυκό απεγνωσμένα αλλά δεν είχα φτιάξει τίποτα. Κατέληξα να ψήσω μια κατεψυγμένη μπουγάτσα με κρέμα για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου. Ξύπνησα λοιπόν το πρωί, έφαγα την υπόλοιπη μπουγάτσα και στρώθηκα να σκεφτώ τι καλό να φτιάξω (για να μην ξαναβρεθώ απροετοίμαστος το βράδυ!). Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα στο να φτιάξω κάτι με το φύλλο κρούστας που είχε περισσέψει από μια πορτοκαλόπιτα που είχα φτιάξει τις προηγούμενες μέρες (αν δεν την έχετε φτιάξει ακόμα πατήστε ΕΔΩ). Τι να φτιάξω όμως που δεν έφτανε για ένα γλυκό ταψιού; Και ξαφνικά είχα ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ! Ατομικά ρολάκια με γέμιση από σοκολάτα, αμύγδαλα και χουρμάδες. Καταπληκτικός συνδυασμός που ολοκληρώνεται με τριμμένο ροζ πιπέρι και άρωμα ρούμι, δύο γεύσεις που δένουν απόλυτα με την σοκολάτα. Εύκολα, γρήγορα μα πάνω απ’ όλα γευστικότατο.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 10 ΜΙΚΡΑ ΡΟΛΑΚΙΑ)

5 μεγάλα φύλλα κρούστας
150 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. αμύγδαλα ωμά (ή φουντούκια ή καρύδια)
100 γραμ. χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
1/2 κ.γ. ροζ πιπέρι σπασμένο (προαιρετικό)
3-4 σταγόνες έλαιο ρούμι (προαιρετικό)
100 γραμ. βούτυρο για το άλειμμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ψήνετε τα αμύγδαλα στους 150οC για δέκα λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τα χοντροαλέθετε. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τους χουρμάδες και τα βάζετε όλα σε ένα μπολ. Ρίχνετε το πιπέρι και το έλαιο ρούμι και ανακατεύετε. 




Κόβετε τα 5 φύλλα κάθετα στη μέση και έπειτα κόβετε πάλι οριζόντια στη μέση έτσι ώστε να έχετε 20 μικρά φύλλα. Παίρνετε το πρώτο, το αλείφετε με το βούτυρο και βάζετε ένα δεύτερο από πάνω το οποίο επίσης αλείφετε. Βάζετε ψηλά, στο κέντρο του φύλλου, μιάμιση κουταλιά από το μείγμα, κλείνετε τις άκρες, τις βουτυρώνετε και τυλίγετε εντελώς το φύλλο προσεκτικά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.












Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.








 Τα σερβίρετε ελαφρώς ζεστά, πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη άχνη.




Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου