ΥΓΙΕΙΝΑ MUFFINS ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μια μέρα, Σάββατο ήταν, ήθελα να φτιάξω ένα εύκολο γλύκισμα χωρίς τύψεις και αρκετά υγιεινό μιας και το τελευταίο διάστημα αποφάσισα να προσέξω τη διατροφή μου. Αλλά όπως και να το κάνουμε ένα γλυκάκι το θέλουμε πάντα. Επίσης, είχα καιρό να δημοσιεύσω κάτι υγιεινό (δεν σας ξεχνώ φίλοι του fitness!) οπότε τώρα ήταν η ευκαιρία. Δε θέλω όμως να μου τρομάζετε. Ξέρω ότι πολλοί ίσως έχετε συνδυάσει το υγιεινό με το άνοστο αλλά σας υπόσχομαι ότι τα muffins που σας δίνω μόνο άνοστα δεν είναι. Ως υγιεινά,  περιέχουν μπανάνα και γιαούρτι και καθόλου ζάχαρη αλλά μέλι. Φυσικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με στέβια. Επίσης δεν έβαλα κακάο αλλά χαρουπάλευρο, το οποίο δίνει το ίδιο αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να παραλείψετε εντελώς. Τέλος, δεν χρησιμοποίησα αλεύρι αλλά νιφάδες βρώμης. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 10 MUFFINS)

2 μπανάνες (καλύτερα να είναι ώριμες)
100 γραμ. γιαούρτι 2%
1 αυγό και 1 ασπράδι
50 γραμ. μέλι
50 γραμ. ελαιόλαδο
130 γραμ. νιφάδες βρώμης
3 κ.γ. χαρουπάλευρο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. έλαιο βανίλιας
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
30 γραμ. σταγόνες κουβερτούρα




Πρώτα αλέθετε τις νιφάδες βρώμης στο πολυκόφτη σας. Δεν πειράζει αν μείνουν κομμάτια. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε έτοιμο αλεύρι βρώμης ή να βάλετε αλεύρι ολικής άλεσης.

Βάζετε την αλεσμένη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το χαρουπάλευρο και την κανέλα  σε ένα μπολ.




Στον πολυκόφτη σας βάζετε τις μπανάνες, το γιαούρτι, το αυγό και το ασπράδι, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και το μέλι και τα πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε μια κρέμα.

Ρίχνετε την κρέμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ενσωματώνετε και τις σταγόνες κουβερτούρας.






Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τις θήκες για τα muffin και μοιράζετε το μείγμα. Ρίχνετε λίγες σταγόνες κουβερτούρας σε κάθε θήκη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του muffin. Μόλις ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γλασάρετε.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ)

100 γραμ. τυρί κρέμα light
                                                     1-2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα δύο υλικά μέχρι να έχετε μια κρέμα. Μπορείτε να την ζεστάνετε για 20 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν γλασάρετε.

Παίρνετε το κάθε muffin και βουτάτε την επιφάνειά του στην κρέμα ώστε να καλυφθεί. Εναλλακτικά μπορείτε να το αλείψετε και με ένα μαχαίρι επάλειψης ή με μια μικρή σπάτουλα.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου