ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και ελπίζω να το περάσατε υπέροχα είτε πήγατε διακοπές είτε όχι. Σημασία, εξάλλου,  έχει να βρισκόμαστε με φίλους και να περνάμε καλά ό,τι κι αν κάνουμε. Όπως καταλάβατε έλειψα σχεδόν όλο το καλοκαίρι γι’ αυτό δεν ανέβασα καινούριες συνταγές. Τώρα όμως επέστρεψα με νέες ιδέες τις οποίες είμαι έτοιμος να μοιραστώ μαζί σας. Για πρώτη συνταγή της  νέας «σεζόν» θα σας παρουσιάσω  ένα απίστευτα γρήγορο και ανάλαφρο γλύκισμα ψυγείου, με μπισκότο και κρέμα γιαουρτιού, απόλυτα δροσιστικό μιας και οι ζέστες καλά κρατούν. Στην κρέμα πρόσθεσα χυμό πορτοκαλιού ο οποίος της δίνει μια διακριτική γεύση και σπιρτάδα. Επέλεξα να το φτιάξω σε ατομικά ποτήρια, εσείς, όμως, μπορείτε να τα φτιάξετε και σε μορφή τάρτας. Μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με κομμάτια σοκολάτας, φρέσκα μούρα ή με ξηρούς καρπούς. Όποιον τρόπο παρουσίασης και όποια γαρνιτούρα κι αν επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση και το πόσο γρήγορα μπορείτε να το φτιάξετε.






ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ)

200 γραμ. μπισκότα digestive (ή μπισκότα της επιλογής σας)
70 γραμ. βούτυρο
700 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (2% ή 10%)
1 ζαχαρούχο γάλα
Χυμό και ξύσμα από 2 μεσαία πορτοκάλια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε θρυμματίζοντας τα μπισκότα. Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά να βραχεί το μπισκότο. Με ένα κουτάλι μοιράζετε και στρώνετε το μείγμα στα μπολάκια σας. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

Για την κρέμα ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Το μείγμα σας θα είναι υγρό αλλά μην φοβηθείτε, θα σφίξει στο ψυγείο. Μοιράζετε στα μπολάκια σας και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Έπειτα σερβίρετε με την γαρνιτούρα της επιλογής σας.












Tip: μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο για το μπισκότο με ίση ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας.

Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου