ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ 2 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Το καλοκαίρι έφτασε και ένα πράγμα με το οποίο όλοι μας το έχουμε συνδέσει, είναι το παγωτό. Κλασσικά, το παγωτό φτιάχνεται από γάλα και λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού, χρειάζεται παγωτομηχανή για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Από την άλλη έχουμε το semifreddo και το parfait, τα οποία περιέχουν αυγά και κρέμα γάλακτος αλλά έχουν τη δική τους, λίγο πολύπλοκη, διαδικασία. Σήμερα λοιπόν, θα σας δείξω την πιο εύκολη, γρήγορη στην παρασκευή, οικονομική και γεμάτη γεύση συνταγή για παγωτό. Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελείται από μια βασική συνταγή για παγωτό βανίλια με τρία υλικά και έπειτα μπορούμε να της δώσουμε τη γεύση που θέλουμε προσθέτοντας τα αγαπημένα μας υλικά. 




Προτιμώ να χρησιμοποιώ φυτική κρέμα γάλακτος γιατί δίνει καλύτερη υφή στο παγωτό και  χρειάζεται μικρότερη ποσότητα από τη ζωική αφού διπλασιάζεται με το χτύπημα, άρα φτιάχνετε ένα παγωτό με λιγότερα λιπαρά. 




Πέρα από τη βασική συνταγή, θα σας δώσω και δύο αγαπημένες γεύσεις: η μια με oreo cookies και η άλλη με σοκολάτα και κομματάκια τριπλής σοκολάτας. Μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να φτιάξετε τις δικές γεύσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σας όπως έχει γίνει και δική μου.




ΥΛΙΚΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200-250 γραμ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή τους σπόρους μισής βανίλιας μαδαγασκάρης




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενωθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνετε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο ζαχαρούχο και ανακατεύετε πολύ καλά με τη σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος, ρίχνετε και την υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιείτε το μείγμα. Το ρίχνετε σε σκεύος (τάπερ ή μεταλλικό), το σκεπάζετε και το βάζετε στην κατάψυξη για δέκα ώρες.




ΓIA ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ OREO COOKIES

Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενωθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αλέθετε σε σκόνη μια συσκευασία μπισκότα oreo, τα ρίχνετε στη σαντιγί και ομογενοποιείτε.  Ρίχνετε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο ζαχαρούχο και ανακατεύετε πολύ καλά με τη σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά. Έπειτα, ρίχνετε και την υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιείτε το μείγμα. Τέλος σπάτε αρκετά μπισκότα με το χέρι και τα προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Το βάζετε σε σκεύος (τάπερ ή μεταλλικό), ρίχνετε κάποια μπισκότα επιπλέον,  το σκεπάζετε και το βάζετε στην κατάψυξη για δέκα ώρες.












ΓΙΑ ΤΟ TRIPLE CHOC CHIP ΠΑΓΩΤΟ

Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και 100 γραμ. σοκολάτας υγείας λιωμένη και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να ενωθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βάζετε στη σαντιγί 3 κ.σ. κακάο και χτυπάτε λίγο ακόμα το μείγμα με το μίξερ. Ρίχνετε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο ζαχαρούχο και ανακατεύετε πολύ καλά με τη σπάτουλα να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνετε και την υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιείτε το μείγμα. Τέλος προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας (υγείας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα), ανακατεύοντας απαλά.  Βάζετε το μείγμα σε σκεύος (τάπερ ή μεταλλικό), ρίχνετε επιπλέον κομματάκια σοκολάτας, το σκεπάζετε και το βάζετε στην κατάψυξη για δέκα ώρες.

















Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

1 σχόλιο:

  1. Εύκολη συνταγή και σου επιτρέπει να κάνεις αμέτρητους συνδυασμούς .Ως τώρα έχω φτιάξει σοκολάτα-μπανάνα, σοκολάτα με κομμάτια σοκολάτας και βανίλια-καραμέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή