ΜΑΛΑΚΟ BROWNIES ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ένα ακόμα εθιστικό για τους λάτρεις της σοκολάτας brownies ήρθε να σας ξεσηκώσει. Αυτή τη φορά δημιούργησα brownies με βάση από μπισκότο και γλάσο καραμέλας γάλακτος, ενώ χρησιμοποίησα καρύδια για το εσωτερικό του. Ο συνδυασμός του τραγανού μπισκότου, του μαλακού brownies και της παχύρρευστης καραμέλας θα σας εντυπωσιάσει καθώς η μία γεύση συμπληρώνει την άλλη. Όλα τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους και σε αυτό συμβάλλουν οι καλές πρώτες ύλες όπως είναι τα καρύδια και η κουβερτούρα. Εύκολο και γρήγορο, δε θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα να το προετοιμάσετε για να το ψήσετε.

*Μην ξεχνάτε να κοινοποιείτε τις συνταγές που σας αρέσουν στα social media. Μπορείτε να μένετε συντονισμένοι για ό,τι καινούριο ανεβάζω κάνοντας εγγραφή στο blog  ή πατώντας LIKE στη σελίδα του Facebook.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ)

110 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γραμ. ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
150 γραμ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. έλαιο βανίλιας
30 γραμ. σταγόνες σοκολάτας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο-βάση ξεκινάτε χτυπώντας με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτετε τον κρόκο και την βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας και δουλεύετε με το χέρι μέχρι να πάρετε μια μαλακή μπάλα ζύμης.

Στρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί 28εκ. επί 20εκ. με λαδόκολλα και με τα δάχτυλά σας ανοίγετε τη ζύμη  καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε το μείγμα για το brownies.




ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΟ BROWNIES)

125 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
75 γραμ αλεύρι σκληρό
150 γραμ. καρυδόψιχα αλεσμένη
3 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάτε ψήνοντας τα καρύδια για δέκα λεπτά στους 100oC και τα αφήνετε να κρυώσουν. Από αυτά αλέθετε τη μισή ποσότητα ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για το γαρνίρισμα.

Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ζάχαρη, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και τα αυγά για να ενωθούν και να πάρετε μια κρέμα (δεν θέλει ιδιαίτερο χτύπημα).

Με μια μαρίζ (σπάτουλα) ενσωματώνετε στο μείγμα την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε πάνω από το μπισκότο το μείγμα, στρώνοντας το ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί στις άκρες το brownies και στο κέντρο να είναι ακόμα ελαφρά μαλακό. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν ρίξετε την καραμέλα.





ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)

150 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 γραμ. βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ψηλό τηγάνι λιώνετε σταδιακά (κουταλιά-κουταλιά) τη ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πάρει ένα σκούρο χάλκινο χρώμα ρίχνετε με πολλή προσοχή φουσκώσει την κρέμα γάλακτος που έχετε ζεστάνει ανακατεύοντας για ένα λεπτό ακόμα. Πρέπει να προσέξετε γιατί θα φουσκώσει η καραμέλα μόλις ρίξετε την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε από το μάτι, και αφού πέσει η θερμοκρασία αλλά όσο είναι ακόμα ζεστή η καραμέλα ρίχνετε το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύετε να λιώσει.





ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

Κόβετε το brownies σε κύβους. Βάζετε ένα καρύδι στο κέντρο κάθε κομματιού, από αυτά που κρατήσατε στην αρχή. Περιχύνετε με την καραμέλα φτιάχνοντας γραμμές, ρίχνετε, αν θέλετε, χοντρό αλάτι για να αλατίσετε την καραμέλα και σερβίρετε.




Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζύμη για την μπισκοτένια βάση για να φτιάξετε μπισκότα. Απλώς πρέπει να φτιάξετε διπλάσια ποσότητα για να σας βγουν αρκετά τα μπικότα. Αφού ανοίξετε τη ζύμη σε φύλλο θα κόψετε τα μπισκότα σας στο επιθυμητό σχήμα.



Pastry Maker

Ακολουθήστε με στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου